iwiw A Foton öv hatásai

2012. február 12., vasárnap

A Foton öv hatásai

A műholdak 1961-ben fedezték fel a Plejádok nevű csillagkép körüli energiafelhőt. Eddig nem sikerült minden kétséget kizáróan meghatározni, hogy mi is ez az övezet, valamint hogy milyen fizikai és spirituális hatásokkal lesz ez az emberiségre. Ez az energiafelhő azonban már olyannyira közel van hozzánk, hogy gyakorlatilag egész Naprendszerünk maholnap teljesen belép a Foton övbe és kb. 2000 évig benne is fog tartózkodni.

Napunk a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körül rója útját. Ennek oka az, hogy a Hét nővérnek is becézett csillagképnek a mi Napunk is a része, tudniillik, a nyolcadik testvére, a húgocska, ha úgy vesszük. Mi így együttesen a Tejút nevű galaxisban alkotunk egy spirált.

Tudósaink 1961-ben felfedeztek a galaxisunkban egy övezetet, az úgynevezett Foton övet, amely kiterjedése meglehetősen nagy, s időről időre naprendszerünk minden bolygójával keresztül halad rajta. A megfigyelések szerint körülbelül 2000 évet szoktunk benne tartózkodni, majd 11000 évet rajta kívül, utána újabb 2000 évet benne, majd ismét 11000 évet kint. A benne tartózkodást galaktikus nappalnak, a kint létet galaktikus éjszakának szokták nevezni.

Eleinte szó szerint fotonokra gondoltak a tudósok, amikor ezt az energiaövet figyelték. A foton a fény részecskéje, ami sejteti, hogy valamilyen mélyreható, fénnyel kapcsolatos változásra lehet számítani akkor, amikor belépünk e térségbe. De ezek a változások már elkezdődtek, minthogy 1987 tavaszának napéjegyenlőségekor Földünk belépett a Foton övbe egy rövid időre. Azért csak egy rövid időt töltöttünk el a Foton övben, mert bolygónk folyamatosan kering a Nap körül, s folyamatosan ki-be lép ebből az energiagyűrűből. Évről évre egyre hosszabb időszakokat töltöttünk el a gyűrűben, de 2012 az a dátum, amikortól végleg belekerülünk és benne is maradunk majd kétezer esztendőn keresztül. ...





A maják tisztában voltak ezekkel a bonyolult csillagmozgásokkal és képesek voltak előre kiszámítani a kisebb és a kozmikus léptékű ciklusokat. A modern kor tudósainak egy része is esélylatolgatásokba kezdett és azt állítja, hogy a változásokat a bőrünkön fogjuk tapasztalni egyre nyilvánvalóbb módon. Földrengések, tektonikai mozgások, vulkánok aktivitása a Földön és egyre kiszámíthatatlanabb és erőteljesebb tevékenység a Napban - ezek együttes hatásai várhatóak.
Az ezoterikusok egy része hozzáteszi, hogy amint egész naprendszerünk teljesen belép a Foton övbe, néhány napra teljesen kialudhat az égbolt összes fénye és teljes sötétség borulhat ránk. Ez drámai lehűlést eredményezhet minden földrészen átmenetileg. Azután pedig a Fény veszi át a főszerepet, amely a Föld rezgésének megemelkedésével jár majd együtt.

Barbara Hand Clow, a Plejádok üzeneteiben konkrétan 1987. március 16-22-re teszi a Földnek a Foton övbe történő első belépését, majd 1998-ra a közel féléves és 2012-re a totális szakaszt. Ezzel egy maja Nagy Ciklus érkezik a végére és egy új veszi kezdetét.

A Foton öv energetikailag is megváltoztatja a Föld arculatát. Egyre több szellemi kapu nyílik és egyre erősebb spirituális energia áramlik a Földre. Ez egy globális átalakulást és tudatváltást fog eredményezni. A transzformáló erők először az erre fogékonyabbakat, majd a fizikai változások, kataklizmák a kétkedőket is a kívánt irányba fogják ösztönözni.

A téma kutatói a múltat hozzák fel példaként. A legutóbbi Foton övvel való találkozásunk az Oroszlán világkorszakhoz kapcsolódik, vagyis amikor a Föld az Oroszlán csillagképe előtt vonult el. Ez özönvizet és Atlantisz pusztulását hozta el akkor. Reméljük, hogy esetünkben a szabad akarat kollektív ereje még nyomhat a latban és megkönnyítheti a rezgésszint-változást.

A Foton öv hatásaihoz szervesen hozzátartozik az ezoterikus források szerint, hogy a Plejádok Maja nevű csillagának fénylényei újra el fognak látogatni a Földre és szeretetük, valamint bölcsességük energiáival fogják elárasztani planétánkat, ezáltal újabb harmonikus konvergencia indulhat el. Így feltárulnak a múlt rejtélyeinek kapui és számunkra teljesen újfajta energiák áramlanak az auránkba. Ezzel megkezdődik egy több évig tartó, exponenciálisan növekvő spirituális ébredés és felemelkedés, vagyis egy új korszak az evolúciónkban.

Szerző: Száraz György, Boldognapot.Hu

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én csak pár kérdést szeretnék feltenni. Bízom benne, hogy eme írás alkotójátol kapok majd választ.
1.) Amikor megtudta, hogy ez a gigantikus történés be fog következni, hogy kezdett viszonyulni családjához, barátaihoz?
2.) Hány embert próbált meggyőzni, hogy nagy esély van a lehülés, vulkánkitörés, földrengés miatti halálra?
3.) Mit fog tenni, ha 2012. 12. 21-én mégsem következik be, amit előre lát? Bocsánatot kér majd az emberektől?
4.) Ön szerint eddig hány világvégét éltünk túl?

Boo77 írta...

Jelen tudásunkat, jelen tudatszintünk fejlettsége befolyásolja. Kutatásaim alatt, egy globális felismerésre tettem szert, mondhatom a teljes rálátásom megváltozott az emberiség történelmével, mibenlétével kapcsolatban. Ez a változás, szinte napról napra tudatom ébredését eredményezi. Mindenképp a boldogabb élet reménye az ami befolyásolja jövőmet, és ez pozitív hatással van, nemcsak a családom, barátaimmal való viszonyaimra, de az egész életemre is kihat. A globális nézőpont, a logikus gondolkodás segít az ego elnyomásában.
Senkit nem akarok meggyőzni. Gondolataimat olyan általam hitelesnek vélt információkra alapozom, amelyek azt bizonyítják, hogy az fog történni az egyénnel, amire ő számít. Az együttálláskor bekövetkező energia amikor eléri Földünket, rezgésszint változást eredményez, és ez hatással lehet mind a természet megváltozására, de egyben az egyén tudatszint emelkedéséhez is vezethet. Az emberiség fizikai és lelki evolúcióját az együttállásokból sugárzódó energiák döntően befolyásolják. Például az említett zodiákus kör( kos, halak, stb..) , hatásai adják az emberiség egyes világkorszakainak és történelmi éráinak a főbb jellegeit. Nem véletlen egy őskor, egy ókor, egy sötét középkor, egy felvilágosodás, stb..A 2012-es téli napforduló, számítások szerint egybeesik egy ilyen 25625 évig tartó keringési ciklus lezárulásával. Ez a dátum megegyezik egy még nagyobb, 225 millió évig tartó ciklus végével, amely a Plejádok egész csillagrendszerére vonatkozik. Sőt, még egy ettől is hosszabb keringési periódusnak is a végéhez érünk az idén, amely a Tejútrendszer központi csillaga körüli, asztrális tánccal függ össze. De bővebben olvashatsz minderről, következő bejegyzésünkben.
Nem értem a bocsánatkéréssel kapcsolatos kérdésedet, ha mindazt megérted mi az amit az én gondolataim vagy a hasonló blogok mondani akarnak, akkor tedd fel a kérdést magadnak, és rájössz a kérdés magában foglalja a választ. Szerintem olyan hogy világvége sosem volt és sohasem lesz. " A Kozmosz számára az idő körkörös mozgás, az ember számára az idő pusztulás. " " A születés a pusztulás kezdete, a pusztulás a születésé. "
Köszönettel: Boo77

Névtelen írta...

Ez az egész már a 2. mondatban megbukott : "Eddig nem sikerült minden kétséget kizáróan meghatározni, hogy mi is ez az övezet"

Aztán a plejádok körül nincsen energiafelhő. Persze olyan emberek akik nem foglalkoznak ezzel a témával elhiszik hogy ottvan mert ha beírják google-ba hogy pleiades akkor olyan képeket látnak ahol a csillagok körül kékes színű köd van. Persze azt kevesen tudják hogy ez több millió fényévvel messzebb van tőle, és csak a hosszú expozíciós képeken válik láthatóvá, mintha körülötte lenne. :)

Következő érdekesség: "Napunk a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körül rója útját"
A fiastyúk(plejádok) szintén sokkal messzebb van annál hogy a mi napunk körül keringjen. Továbbá a fiastyúk minden egyes csillaga 1 nap amik egymástól szintén nagyobb távolságra helyezkednek el és mindnek megvan a saját rendszere a saját bolygói stb. Napunk pedig a tejútrendszer középpontja körül kering.

Ezek után sajnálom, de képtelen voltam tovább olvasni a cikket. Egyébként valami sci-fi filmbe elég jó lenne alaptörténetnek :)


Boo77 írta...

Talán valamit félreértettél. A Plejádok, vagyis a Fiastyúk csillagkép központi csillaga, az Alcyone körül halad, kering a Naprendszerünk, tehát a Plejádok nem a mi Napunk körül kering. Nézőpont kérdése, ki milyen távlatból vizsgálja a rendszert. Ez lehet naprendszer, csillagrendszer, de akár galaktikus méretű is. A mi nézőpontunkból, a Fiastyúkot, mint 7 csillagot látjuk. Tehát 8 csillagból áll a Fiastyúk, és a mi Napunk a Fiastyúk csillagkép nyolcadik csillaga. A teljes csillagkép, beleértve a mi Naprendszerünket is, egy óriási spirált formáz, a Tejút galaxisában. Ha mindezt összevetjük, láthatjuk milyen összhang uralkodik a kozmoszban.

Szabi írta...

Paul Otto Hesse tollából származik, az ötvenes évekből. Sok írást végigböngésztem a neten, nem igen hivatkozzák. A New Age mozgalom széles körben népszerűsítette. Tanítok csillagászatot is, a diákjaim gyakran keresnek hasonló elméletekkel. Szeretem ezt a témát, ez eddig az egyik legszebben kidolgozott. Mégis azt kell mondanom: bárcsak igazolhatnám ezt a szép elképzelést.
Sajnos nem tehetem.
Miért?
Számos tudománytalanságot tartalmaz.

1. Naprendszerünk távolsága. A Sol-Alc/Eta Taurus távolsága 367 fényév, pl a Sirius nagyságrendekkel nagyobb és csak 8,6 fényévre van, mégsem keringünk körülötte.

2. A foton haladásának természete sem illeszkedik a képbe. A fény egyenes vonalban terjed! "Elgörbíteni" csak egy fekete lyuk tudná, de a Plejádok közepén ugye az Alcyone található.

Szabi írta...

Kiegészítésként:
A Fiastyúk halmaz több száz csillagból áll, koruk mindössze pár száz millió év (a Sol így semmiképpen sem lehet a nyolcadik!). Azaz igen fiatal és forró csillagok csoportja, a gázfelhő egy része még mindig jelen van - melynek anyagából születtek - ez adhatta a "foton öv" alapját. A mi jó öreg Napunk csaknem 5 milliárd éves középkorú csillag, ennél fogva sem lehet köze a Fiastyúk csibéihez.

Boo77 írta...

Mivel a tudomány még nem tart ott, hogy a témával kapcsolatos kérdéseinkre érthető választ adjon, segítségül kell hívnunk a ránk maradt legendákat, és feljegyzéseket, akár a régi kor építményeit és tudását. Mindezen leletek azt bizonyítják, hogy az ősi civilizációk, fejlettebb csillagászati tudással rendelkeztek, mint mi, napjainkban. Hitelességüket, a fent maradt leletek igazolják. Számos olyan "csodával" találkozunk a régmúltból, melyekre ma sem tudjuk a magyarázatot. Akkor hogyan állíthatjuk, hogy csillagászati és építészeti ismereteink, a jelen korban a legfejlettebb?
Magát a csillagképet alkotó 7 csillagról beszélünk. A téli égbolt egyik jellegzetes csillaghalmaza a Bika csillagképben található Plejádok, a Messier-katalógus 45. objektuma, magyar nevén a Fiastyúk.
Ezt a nyílthalmazt már i. e. 750-ben is ismerték: Homérosz többször is említi az Iliászban és az Odüsszeiában is. A görögön kívül számos más ókori kultúra mitológiájában is megemlítik a Plejádokat. A halmaz szabad szemmel látható csillagainak neve a görögöktől ered (Atlas, Pleione és lányaik: Alcyone, Asterope, Electra, Maya, Merope, Taygeta, Celaeno).Ezek a halmaz legfényesebb csillagai.
Ezen kilenc csillagon kívül a halmazhoz azonban majdnem 500 csillag tartozik, melyek az égbolton körülbelül négy holdátmérőnyi területen oszlanak el. A Plejádok csillagai nagyjából 100 millió évesek lehetnek, és a Hipparcos műhold mérései alapján tőlünk mintegy 380 fényévre találhatóak.
A kozmikus együttállás ami fontos lehet számunkra, és az ebből áradó energia. Az én nézőpontomra a tér és idő fogalmával kapcsolatban, most nem térnék ki, aki gondolja olvasson utána a bejegyzéseimben, de ha meg akarjuk érteni az Univerzum működését nem távolságokban és időben kell gondolkodnunk. Mindez csak jelen világunkban a tudomány szempontjából fontos, mert igazolhatja feltételezéseinket a spirituális gondolkodás lényegéről. Az igaz az, amit az idő egy adott pillanatában annak hiszünk. A kvantum fizika erre az egyik legjobb példa. Az elektron az anyag egy darabja, és akik ismerik a kettős rés kísérletet, azok tudják hogyan kelthet az anyagi részecske a hullámokra jellemző lenyomatot. Az elektron részecskeként indul el, de hullámként hatol át a résen, és a túloldalon interferál, azaz találkozik önmagával, majd részecskeként csapódik a falba. A folyamat vizsgálatakor egy mérőműszer elhelyezésével, az elektron visszaváltoztatta magát részecskévé, és akként is csapódott be. A méréskor az elektron másképp viselkedett, mint előtte. Reagált a megfigyelésre. A megfigyelő megváltoztatta a hullám tulajdonságát. Folyamatosan hatunk önmagunkra és a környezetünkre, és az azonnal visszahat ránk. Természetesen biztosat senki sem állíthat a témával kapcsolatban, de ha a tudományt és a spirituális gondolkodást egybevetjük, egészen logikus kép rajzolódik ki számomra a kérdéssel kapcsolatban.

Névtelen írta...

Én örülnék neki, ha nem vitatkozna itt senki! ami lesz azt nem tudjuk elkerülni, ha tetszik ha nem!
Hiába tudós valaki!, az ősök mindent tudtak!!!Kicsikét el kéne mélyülni a Természetgyógyászatban+ meditálni!!, utánna kérnék véleményt .....

Névtelen írta...

Sajnos ez a foton öv kevés lesz, hogy a fejekben honoló örök sötétséget eloszlassa.

Szabi írta...

Kérlek benneteket,
írjátok meg az érzéseiteket 21-e után. Itt egyik hozzászólónak sem volt ártó szándéka. Sötétnek meg nem gondolnám egyikünket sem. A "vita" mint eszmecsere forma az egyik legértékesebb mind a tudomány úgy a bölcseletek számára is.

Boo77 írta...

Jogos...senkit nem ítélhetünk azért, ha más a véleménye, minden hozzászólást szívesen fogadunk, mind az adott dátum előtt, vagy akár utána is..részemről az a mondás lesz elöljáró, ami kimondja, "ha elvesztetted a hited, ott keresd ahol hagytad"

Pluto írta...

2012.12.21. 23:22 perc van, és ahogy ezt várni lehetett az ég világon semmi nem történt. Legalábbis nem az amit beharangoztak. Viszont aki okos volt kihasználhatta az alkalmat és pénzt húzhatott ebből is. Ők most jót röhögnek azon, hogy milyen naív az emberek nagyrésze. Egyébként meg,az emberek pusztulása nem azonos a világ végével. Elnézést, ha kicsit erősen fogalmaztam csak rossz látni, hogy a média ilyen mértékben képes már befolyásolni minket.

Témát félretéve, Mindenkinek Békés, Boldog Ünnepeket Kívánok!

Silver írta...

Tisztelt Boo77 nekem csak annyi lenne a kèrdèsem hogy mivel magyarázod hogy nem történt semmi változás? Most dec.25 van ès èn nem èrzek semmi változást! Ne vedd rossz néven ezt a kérdést csak egyszerűen kíváncsi vagyok!

Névtelen írta...

én is olyan ember vagyok akiben semmi rossz szándék nincs amiatt hogy nem lett világvége,de erről nem is volt szó.becsülöm azt aki ezt az oldalt megalkotta és legjobb szándékkal tájékoztatta az embereket arról ami szerinte várható lesz.lehet hogy nem jól érzem de szerintem elindult valami változás és hiába nem történt semmi látványos 21-én,ez az érzésem nem múlt el!hogy miért?lehet azért mert egyre nehezebb normális életet élni,mert egyre nagyobb az agresszió a világban,aki dolgozik az szét van hajtva,aki nem az meg éhen halhat!és nagyon sokan szeretnének változást szerte a világon és lehet hogy a vonzás törvénye alapján ez hozza el a szebb és boldogabb jövőt.ki tudja?az biztos hogy sok titok van a világon amit nem hoznak a pórnép tudtára mert akkor nem lennénk engedelmes birkák.

Megjegyzés küldése

Az Alkotmánybíróság döntése értelmében az oldal kezelője akkor is felelős a kommentekben elkövetett jogsértésekért, ha azokról az adott pillanatban még nem is tud, ezért a hozzászólások csak moderálás után jelennek meg.

Rólunk

Ha talán valami olyat vársz, amit te magad sem tudsz megmagyarázni, hiszed, hogy eljöhet a változás, de kevés a tény, amire alapozhatsz? A sok kérdésre, válaszok helyett, újabb kérdéseket kapsz? Hidd el, nem vagy egyedül! Gondolkodj velünk olyan témákban, amelyek tágítják tudatod! Szeretettel várunk!

Könyv ajánló

  • Drunvalo Melchizedek - Az élet virágának ősi titka I-II
  • Balogh Béla - A végső valóság
  • Balogh Béla - A tudatalatti tízparancsolata
  • Zecharia Sitchin - A tizenkettedik bolygó
  • Zecharia Sitchin - Az Istenek városai
  • Zecharia Sitchin - Dimenziókapu
  • David R. Hawkins - Erő vs. erő
  • David R. Hawkins - A valódi ÉN hatalma
  • A hetedik pecsét feltörése

Népszerű bejegyzések