iwiw Kybalion

2011. október 27., csütörtök

Kybalion

Az ősi Egyiptomban olyan ezoterikus és okkult tanítások jelentek meg, melyek nagy hatással voltak valamennyi nemzetség, nép és az egész emberiség gondolkodására. A hermetikus doktrínákat "A Kybalion" néven ismerték. 

A manapság oly divatos Vonzás törvénye is csak része a hét ősi természeti törvénynek, mely a világot irányítja. Minden ebből származik, minden ebből ered, és minden más törvény is a hét ősi természeti törvényből következik.

A szellemiség törvénye
"A mindenség az elme, az univerzum mentális."


Az összefüggések törvénye
"Mint fenn úgy lenn, amint lenn, úgy fenn."


A rezgés törvénye
"Semmi sem nyugodt, minden mozog, minden vibrál."

A polaritás törvénye
"Minden kettős; minden kétpólusú; mindennek meg van az ellentétpárja; szeretni és nem szeretni ugyanaz; az ellentétek azonos természetűek, de mértékükben különbözőek, a szélsőségek összetalálkoznak; minden igazság fél igazság; minden ellentmondás megoldható."

A harmónia törvénye
"Minden áramlik ki és be; mindennek meg van a menete; minden dolog emelkedik és süllyed; az inga kilengése mindenben megnyilvánul; a jobbra való kilengés mértéke és a balra lengés mértéke egy; a ritmus kiegyenlítődik."

Az oksági viszony törvénye
"Minden oknak van következménye; minden következménynek van oka; minden törvényszerűen történik; bár van véletlen, de ez a szó a Törvény előtt még sem ismert; az oksági viszonynak sok síkja van, de a Törvény elől nincs menekvés."

A nemiség törvénye
"Nemiség mindenben van; minden rendelkezik saját Férfi és Női elvvel; a nemiség az összes síkon megnyilvánul."

Forrás: Szanyó László

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tudok valakivel ezekről emailozni mert érdekel a hermetika csak kevés értelmes információt találni de ez az oldal nagyon korrekt.

MAGnes-MAGia írta...

A Természet Törvényeiként már találkoztam ezekkel a törvényekkel egyenként, de nem tudtam, hogy mindezek a „Kybalion” gyűjtőnévhez tartoznak.
Úgy kerültem az oldaladra, hogy egy másik oldalról a Kybalion kifejezésre kerestem rá a Google-on, - ott a 20 000 találatból kattintottam Rád …
Közben megnéztem a tartalmaidat és épp az előbb, a gondolataidat olvastam a „Gondolat”-ról, mindez már meggyőzött arról, - jó helyen járok !
Ezt muszáj volt leírnom, mert mindig fellelkesít, ha ilyen csodák történnek velem ! :)))

Megjegyzés küldése

Az Alkotmánybíróság döntése értelmében az oldal kezelője akkor is felelős a kommentekben elkövetett jogsértésekért, ha azokról az adott pillanatban még nem is tud, ezért a hozzászólások csak moderálás után jelennek meg.

Rólunk

Ha talán valami olyat vársz, amit te magad sem tudsz megmagyarázni, hiszed, hogy eljöhet a változás, de kevés a tény, amire alapozhatsz? A sok kérdésre, válaszok helyett, újabb kérdéseket kapsz? Hidd el, nem vagy egyedül! Gondolkodj velünk olyan témákban, amelyek tágítják tudatod! Szeretettel várunk!

Könyv ajánló

  • Drunvalo Melchizedek - Az élet virágának ősi titka I-II
  • Balogh Béla - A végső valóság
  • Balogh Béla - A tudatalatti tízparancsolata
  • Zecharia Sitchin - A tizenkettedik bolygó
  • Zecharia Sitchin - Az Istenek városai
  • Zecharia Sitchin - Dimenziókapu
  • David R. Hawkins - Erő vs. erő
  • David R. Hawkins - A valódi ÉN hatalma
  • A hetedik pecsét feltörése

Népszerű bejegyzések